Say No To "April Fool Day"!

Katakan tidak pada Hari April Fool. Mase aku sekolah rendah dulu aku ingatkan Aprill Fool Day ni hari nak menipu orang. Tapi rupe-rupenye tidak,mase aku form 3 baru aku tau kisah sebenar Aprill Fool Day itu pon ade ustazah yang bagi tau. Kalau tak sampai bile tak tau. Sekarang ramai yang dah tahu cerita sebenar di sebalik Aprill Fool tapi asih ada yang menyambutnya,yang tak sambut tu alhadulillah. Macam yang korang tahu, sambutan April Fool Day yang disambut pada 1 April merupakan 1 propaganda menghina bangsa kafir kini sebagai memperingati kejayaan mereka membunuh puluhan ribu nyawa saudara Islam kite yang telah ditipu semata-mata untuk mendapatkan untuk mendapatkan perlindungan mereka setelah keruntuhan kerajaan Islam di Sepanyol kereana ditakluk tentera kristian,sebelum tu Kerajaan Islam sangat masyhur di Sepanyol. Macam hari ni aku banyak kene tipu,sebab april fool. ape? google pon tipu aku dengan google nose tu,kuang asam punye google. Kalaulah aku kerja kat google nanti,aku nak balas dendam. Lepas keluar je result SPM,aku rase macam peluang aku nak jadi peguam tipis,tapi kalau ada peluang insyallah. Sebab yang Allah rancangkan untuk kite ,kite tak tahu,tu rahsia Allah. Jadi permbaca yow,katakan tidak pada April Foll,yang penting kite ni kene rajin sikit kalau nak jadi seorang yang berpengetahuan tinggi,barulah tak mudah kene tipu kan?!  Sebagai Islam sejati,Katakan tidak "April Fool Day"!!!
Gambar buat sendiri buruk la,hehehe


6 comments:

  1. oh haha same lahh . ingat menipu tuh . hehe

    ReplyDelete
  2. Kamu!! thanx utk perkongsian ni.. hehe bertambah ilmu kejap *meter ilmu naik* TQ agaian btw comel blog kamu, az suke sgt2

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih lanjut search la google

      Delete
    2. ok dik ^_^
      nnt skodeng blog akak eh

      Delete
    3. roger n out,dah skodeng pon

      Delete

See life, Make it better