# day 1 : five thing about ourself

Assalamualaikum dan hai !!
Biase la aku terselalu tajuk bahasa inggeris tapi isinye tak penuh dalam bahasa inggeris pon. tak payah berhabuk speaking london eh cakap melayu sudah kan betul tak? aku join cabaran ni k ---> TEKAN

Hari Pertama : 5 Benda Tentang Aku

#1 : aku ni seorang lembab atau senang cakap kurang pick up sikit. kalau nak cakap dengan aku biar terang sikit.

#2 : aku ni seorang yang tidak suke dipaksa. bila disuruh buat sesuatu dengan baik,okay aku baik aku buat. tapi bila dipaksa mulalah aku memberontak,tak jadi nak buat perkara yang disuruh.

#3 : aku ni seorang yang pendiam. aku akan jadi awkward sangat kalau nak bercakap dengan orang yang aku yang aku tak kenal atau yang aku dah lame tak borak dengan die. tapi bila aku jumpa kawan-kawan yang aku rapat mulalah perangai aku akan jadi gila-gila terlebih sudah.

#4 : aku suke bende / orang yang cantik dan comel. bile aku jumpa gadis yang cantik dan comel,aku akan tenung die  dengan mata tajam aku,haha. Apa lagi kalau kalau jumpe bende yang comel tapi bukan aku punye, rase macam nak mencuri je. Haha sebernarnya aku cemburu dengan kecantikkan dan kecomelan ia.

#5 : aku suke membangkang, bile aku jumpa satu kenyataan atau bercakap dengan kawan aku,kenyataan yang mereka beri tidak benar sama sekali memang aku akan membangkang! tapi tak bermakne aku memihak pada pembangkang. aku cuma nak tegakkan kebenaran,cewah





3 comments:

  1. surprisely! ade 4 bende yg sme ngn ngn.. no 2, 3, 4 n 5.. hahaha! x sangka.. az pon join challege ni jugak.. jemput la bce but don't lough after that okey ^_^

    ReplyDelete
  2. same la no 2 tu.... hihi....

    ReplyDelete

See life, Make it better