Oh no! It's near!!

macam mana ni dah nak dekat keluar result SPM la.........aaaaaaaahhhhhhh! Rasa nak menjerit je cepat betul masa berlalu,dalam sekelip mata. Rasa macam aku baru habis UPSR je. Sepanjang cuti panjang bukan jauh mana pun aku pergi,paling jauh pun rumah kakak aku dekat Seremban. dan yang selalu aku buat masa sudah habis SPM ni,makan,tidur,online,so sad,kesian....nak buat macam mana. Yang penting minda aku bersedia untuk menerima segala pertanyaan dan menerima keputusan SPM aku seadanya. Insyallah dengan doa,usaha,ikhtiar dan tawakal, aku  harap dapat keputusanyang cemerlang, at least 5A,hehehe :D. TOLONG DOA KAN AKU DAN RAKAN SEPERJUANGAN AGAR BEROLEH KEPUTUSAN YANG MEMBANGGAKAN! Perasaan bercampur-baur bila dapat tahu khamis keluar result SPM,harapan tinggal pada aku,cuma AKU,tau tak? Abah habis belajar masa umur dia 15 tahun,that's mean,abah habis belajar lepas ambil SRP. Sudah daripada tu,abah terus buat pilihan jadi askar. Masa tu nak jadi askar senang sikit daripada sekarang. Mak pulak habis belajar sampai umur mak 13 tahun,mak kata mak tak lepas nak sambung belajar sebab asyik gagal je. Tak semestinya kalau mak,bapak tak pandai,anak pun tak pandai.  NO!Tak semestinya ayah kerja jadi petani,anak pun kena jadi petani! lg la NO! Tinggal aku je,mak aku kata kalau betul-betul ah tak dapat belajar masuk UNI/MATRIKULASI/FORM 6 barulah boleh buat pilihan nak masuk kolej. Result keluar belum lagi,diorang dah panggil untuk ceramah. At first,bila aku pergi excited betul,nak tahu apa yang dia nak ceramahkan,tapi akhirnya dia pulak ajak kita masuk KOLEJ dia,SWASTA lak tu,kalau KERAJAAN,tak pelah. 2,3,4 kali dia telefon ajak dengar ceramah dan surat datang menjelma suruh temuduga,nak masuk kena sediakan DUIT! Banyak cantik kau. Hah...herm bertambah berdebar-debar bila aku baca status FB,Twitter dan blog,pasal dah nak keluar result SPM,eh hari keluar result STPM kan? Semoga berjaya untuk senior PRA-U kat skolah aku. *sekolah je. By the way,ingat guys,fizikal dan mental kena bersedia untuk menghadapi sebarang cabaran yang mendatang..............
betul tu betul *sambil angguk kepala,hahahha

8 comments:

  1. insyallah fatin,,,harpn mak n ayh ko akn tercapai jugk,,nnti,,,amiinn

    ReplyDelete
  2. insyaallah kite semua akn dpt kptsn yg terbaik dn cemerlg .. we have done the best .. gud luck guys ...

    ReplyDelete
  3. insyaallah.. good luck! :)

    ReplyDelete
  4. Hehehe.. Jangan takut.. yakin boleh... Insyaallah..

    ReplyDelete

See life, Make it better