Adventure of Titin

ui ui ape khabar semua pembaca? dah lame jugak aku tak update blog ni sejak dari post yang lepas kan?
hamap semua tak tanya ke nape tajuk post ni weird je? haish aku ni kan memang weird. 
tak do la memang cuma aku nak bercerita pasal pengembaraan aku hari ni.. yow..yeah
uhuk hari ni first time! aku naik balik sendiri (2 orang sebenarnye) maksud aku, aku balik tanpa dijemput mak abah aku..yohuu (nampak tak betapa excitednye aku,,) 
macam yang korang tahu aku belajar kat matrik slngor, jauh la jugak nak balik umah aku ni kat nogori 9..
habis je kelas english,,,zup terus aku memecut berlari ke arah pondok jaga..ahak takut yuni tinggalkan aku..
sebab kalau yuni tak de..aku tau nak jalan nak balik ummah..kang sesat tak pasal pasal je..
sob sob dari matrik selangor nak ke stesen bas banting kene la naik teksi,, aduhai..teksi ya enggak ada aircond ya non..sungguh panas,..terpaksa la duduk berhimpit sekejap..berpeluh aku jadi ea.. lame jugak nak sampai pekan banting dekat 40 minit .. then naik bas gi KLIA... pon lame jugak weyh.. aku tidur dalam bas pon tersengguk-sengguk
jo jop dari KLIA naik bas prgi NILAI..alahai makkkk penatnye... aku asyik duk tanye yuni je..pas ni ke mane plak?? is is is.. da sampai NILAI mean da sampai KTM..yeah..gembira kut aku.. tak tau berape harga tiket..tanye yuni..berape harga tiket? aku dengar yuni cakap suam suam kuku je..kihkihkih aku pun bagi la RM 50.00 ... abang tu tanye , tak de duit kecik ke dik? hah, urm bape harga tiket bang? alahai, RM 2.30 sen je dik oi.. haha buek malu yo...kkkk
best kot naik KTM, masuk dalam sejuk aircond, and duduk dekat sit for ladies only... wah rasa selamat aman n lega sbb tak de lelaki ... huhuhu..gayatnye aku bile tengok kerusi KTM diperbuat dari besi.. duk belek kerusi tu lame lame, siap ketuk kerusi tu lagi betul ke besi....hahahah..pelik pelik aku ni..
Naik KTM ke SEREMBAN.. nak gi terminal one seremban kene la jalan kaki sikit..
dah sampai separuh jalan yuni tanye ... nak ikut jalan selamat ke nak ikut jalan seram?
seram? zup yuni terus lari ke arah jalan bukit uh.. oh mksud yuni nak ikut pejalan kaki atau lintas jalan.. ehek seram jugak lintas jalan yg sibuk ni,,.. dari SEREMBAN baru la boleh betul betul nak sampai ke rumah aku kat jompul ni ha.. penat kot..
kagum ngan yuni die selalu balik n9 tiap minggu sorang,, lagi pun yuni anak first...kan..aku kan anak last.. jadi pengalaman tu lain sikit..
jadi ini la adventure aku!!
ngok ngek kepale tengek. mesti korang bengang kan ngan tajuk tu,
KMS - BANTING RM 2.50
BANTING - KLIA 3.50
KLIA - NILAI RM 3.20
KTM - TERMINAL ONE SEREMBAN RM 2.30
TERMINAL ONE SEREMBAN - HOME SWEET HOME RM 6.50
Around RM 23 .00 je kan? lebih murah kan? dari ayah mak penat bawak kereta, berhenti isi minyak,berhenti makan kan... tapi memerlukan kesabaran yang tinggi la..
goodnight readers

1 comment:

  1. salam dear :-) love your blog. btw done follow u. follow me back?? http://aliyahsyofia.blogspot.com/

    ReplyDelete

See life, Make it better